Everything je besplatnin program za pretraživanje datoteka na vašem PC računaru. U odnosu na već ugrađeni search alat u Windows operativnim sistemima, ovaj program nudi mnogo bržu i efikasniju pretragu.

Everything ne indeksira sadržaj datoteka, nego tek nazive datoteka zajedno sa zazivom mapa. Indeskiranje se izvodi munjevito brzo, tako da je potrebna svega jedna minuta za indeksiranje milijun datoteka.

To što Everything čini vrlo zanimljivim nije samo brzina kojom pretražuje i izbacuje rezultate nego i činjenica da je izvrsno optimiziran pa troši prilično malo resursa, a i sam program je malen. Uz to, opremljen je i nekim mogućnostima koje uopće ne biste očekivali od ovakvog alata. Na primjer, nudi ugrađeni web-poslužitelj koji omogućuje da pretraživanje računala obavljate putem browsera.

Dovoljno ga je aktivirati u postavkama programa, odrediti korisnika koji ima privilegiju pristupa sučelju (korisno ako mislite pretraživanju pristupati s drugih računala) i stvar će početi raditi. No to nije sve. Naime, kako Everything ne može indeksirati mrežne diskove (niti mapirane volumene) nego isključivo lokalne diskove, kako biste mogli pretraživati druga računala u lokalnoj mreži na svima ćete morati pokrenuti Everything. Nakon toga ostaje pokrenuti ugrađeni ETP poslužitelj i s drugog se klijenta spojiti na njega te pretraživati kao da sjedite za tim računalom.

Zadnju inačicu ovog sjajnog pretraživača datoteka možete preuzeti ovdje.